image

За мен

В живота на човека винаги идва момент, в който спира и се оглежда – кой съм, истински ли съм, моите ценности и идеи ли живея или нечии чужди, как да продължа?

Тези моменти са ценни, защото ни помагат да разбираме себе си и да живеем развивайки се и израствайки, съгласно собствените си ценности и приоритети. Жизнено важно е да бъдем автентични и искрени пред себе си. Няма универсално решение за индивидуалността. Не е лесно да признаеш, че си се отклонил от посоката си. Това осъзнаване e критичната точка, която ни връща към пътя ни, и ни подканва да открием независимостта и свободата да бъдем себе си.

Казвам се Десислава Радева и съм Клиничен психолог с допълнителна квалификация Психотерапевт.

Професионалният ми път започна с решението да уча Психология. Бакалавърската и Магистърска степен придобих във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Още докато учех много исках да работя в онкологичната болница в Бургас. Непосредствено след завършването си, през 2002 г. започнах работа точно там. Психологът, подобно на лекаря, е необходимо постоянно да поддържа квалификацията си. Появи се възможност и продължих професионалното си развитие със специализация в Университетска болница за активно лечение по неврология и психиатрия „Св. Наум“ – гр. София за придобиване на правоспособност за работа с проективни методики.

Обмислях следващата стъпка нататък и тя дойде - от 2007 до 2013 г. продължих и завърших психотерапевтичното си обучение в Институт по психодрама, индивидуална и групова психотерапия „Бернхард Ахтерберг“, от където придобих диплома и квалификация Психотерапевт. Практиката ми като психотерапевт започна с разкриване на кабинет в ДКЦ „Св. Георги Победоносец“. През годините имах възможност да се занимавам също с организационна психология и консултиране, управление на човешки ресурси основно в международни организации. Понастоящем работя с възрастни, деца, юноши и техните семейства. От 2015 г. до 2018 г. участвах като лектор към Училище за бъдещи родители „9 месеца“ в гр. Бургас.

От 2018 година сформирам групи за психотерапия, като алтернатива на индивидуалната терапия, а така също и групи за личен опит през метода психодрама за професионалисти в областта на помагащите професии, като задължителна първа стъпка от обучението за придобиване на професионална квалификация Психотерапевт.

С годините житейски опит и този, натрупан в кабинета, усетих потенциала и желанието си да навляза повече и да слушам трудностите в живота на децата и тийнейджърите. Последните години, от 2019 до сега консултирам деца, юноши и техните родители в училище.


Интереси

Интересувам се от състоянията от тревожно – депресивния регистър, панически състояния; загуба и траур; психосоматика; себепознание и развитие; работа с деца и юноши; взаимоотношения и кризисни периоди в двойката.
В кабинета по психология преживявате процес на свързване със себе си и проявяване на автентичността си. Той осигурява осъзнаване и освобождаване от неефективни механизми и стратегии, преодоляване на емоционални трудности и отключва потенциал за развитие на ценните аспекти в живота на личността.

Работата с квалифициран психолог в конфиденциална среда ви осигурява спокойствието да изследвате вътрешния си свят и да сте сигурни, че откривате истински, работещи за вас решения. Удовлетворението идва от промяната, чувството за комфорт в собствената кожа и увереността в посоката, която сте поели.

Много харесвам мисълта на Оскар Уайлд: „Бъди себе си. Всички други вече са заети“.

Затова те каня в кабинета да се свържеш със себе си, за да откриеш своя път!